Hooghoudt ondersteunt Jeneverbesgilde

geplaatst in: Jeneverbes | 0

Hooghoudt ondersteunt sinds 2013 het Drentse Jeneverbesgilde. Het gilde zet zich in voor het behoud van de bedreigde struik. De jeneverbes heeft het moeilijk. In natuurterreinen zijn vooral oude exemplaren te vinden en jonge aanwas is er te weinig. Hooghoudt stelt nu jonge plantjes beschikbaar om aan te planten in de natuur. Bovendien geeft de destilleerderij geld voor projecten van het Jeneverbesgilde. Op flessen jenever wordt nu aandacht gevraagd voor de bedreigde plant.

Dit vertelt Hooghoudt er zelf over op hun website: “In de toekomst zouden we heel graag Drentse jeneverbessen gebruiken. Dat past bij onze wens zoveel mogelijk met ingrediënten uit de buurt te werken. De samenwerking met het Jeneverbesgilde bestaat daarom al lang. Elk jaar bekijken we hoe we het gilde het beste kunnen ondersteunen.”

Op de Nationale Natuurwerkdag op zaterdag 7 november 2015 zal het personeel van Hooghoudt onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op camping De Berekuil te Grolloo. Daar staan een aantal hele fraaie struiken van jeneverbes die moeten worden vrijgesteld.

De-nieuwe-huisstijl-van-Hooghoudt