Het laatste nieuws

 • 13 maart Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  13 maart Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  De datum van de informatieavond voor de Jeneverbesbrigades  staat al geruime tijd in de agenda: maandagavond 13 maart 2023. Het programma en de locatie zijn nu ook vastgelegd. Opgeven voor deze avond is verplicht en kan tot uiterlijk vrijdag 10... Lees meer»»»»
 • Pim Timmer treedt toe tot bestuur Jeneverbesgilde

  Pim Timmer treedt toe tot bestuur Jeneverbesgilde

  Pim Timmer is toegetreden tot het bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe. Na zijn eerste bestuursvergadering op 25 januari jongstleden heeft hij besloten zich in te willen zetten voor het gilde en de jeneverbesbrigades.»»»»
 • Nieuwe secretaris voor Jeneverbesgilde

  Nieuwe secretaris voor Jeneverbesgilde

  Sinds 11 januari heeft het Jeneverbesgilde Drenthe een nieuwe secretaris, Joop Hellinga. Joop is beheerder Rayon Midden bij Het Drents Landschap en in die functie in die regio heeft hij dus te maken met veel terreinen met jeneverbessen. Het beheer... Lees meer»»»»
 • RTV Drenthe bezoekt jeneverbesbrigade Holthe

  RTV Drenthe bezoekt jeneverbesbrigade Holthe

  Op 2 december zijn er stekjes van de jeneverbes uitgeplant op natuurterrein het Scharreveld. RTV Drenthe maakte er een reportage over.»»»»
 • Bestuur Jeneverbesgilde neemt jeneverbesstekjes mee voor werkgroep Siepelveen

  Bestuur Jeneverbesgilde neemt jeneverbesstekjes mee voor werkgroep Siepelveen

  In het kader van hun werkbezoeken aan de verschillende jeneverbesbrigades bezocht een delegatie van het Jeneverbesgilde Drenthe de werkgroep Siepelveen. Zij kwamen niet met lege handen, maar namen jeneverbesstekjes mee. Deze stekjes zijn door de leden van de werkgroep direct... Lees meer»»»»
 • Gezellige een leerzame Vrijwilligersdag bij Landgoed Meistershof

  Gezellige een leerzame Vrijwilligersdag bij Landgoed Meistershof

  De jaarlijkse Vrijwilligers Praktijkdag van het Jeneverbesgilde Drenthe op zaterdag 8 oktober op het landgoed Meistershof was een groot succes. Op deze zonnige zaterdag werden vertegenwoordigers van 7 jeneverbesbrigades hartelijk ontvangen door Wim Klaassen, eigenaar van landgoed Meistershof. Bij een... Lees meer»»»»
 • RUG schenkt jeneverbesstekjes aan Jeneverbesgilde

  RUG schenkt jeneverbesstekjes aan Jeneverbesgilde

  De afgelopen jaren heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) intensief onderzoek gedaan naar de jeneverbes. Zie hiervoor ook de pagina Onderzoek op deze site. Voor de veldproeven zijn succesvol honderden stekjes gekweekt uit materiaal afkomstig van het Drouwenerzand en het Mantingerzand.... Lees meer»»»»
 • OBS De Vlinderhof op de bres voor de jeneverbes

  OBS De Vlinderhof op de bres voor de jeneverbes

  Leerlingen van OBS De Vlinderhof in Noord-Sleen gingen op donderdagochtend 22 september met prachtig weer aan de slag in het jeneverbesstruweel van het Sleenerzand. Zagen, knippen en takken slepen, de 29 kinderen van groep 7 en 8 hadden er zin... Lees meer»»»»
 • Programma Vrijwilligers Praktijkdag 2022

  Programma Vrijwilligers Praktijkdag 2022

  Op zaterdag 8 oktober zijn we te gast bij de jeneverbesbrigade Meistershof voor de jaarlijkse Vrijwilligers Praktijkdag. Aanmelden kan tot en met maandag 3 oktober. Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:»»»»
 • 8 oktober Vrijwilligersdag bij brigade Meistershof in Lheebroek

  8 oktober Vrijwilligersdag bij brigade Meistershof in Lheebroek

  Op zaterdag 8 oktober organiseert het Jeneverbesgilde Drenthe, samen met de brigade Meistershof in Lheebroek (Dwingeloo) de Vrijwilligers Praktijkdag. Deze dag is vooral bedoeld voor het uitwisselen van kennis en ervaring over beheer. We zijn te gast bij de brigade... Lees meer»»»»