Het laatste nieuws

 • Vrijwilligers Praktijkdag 14 oktober 2023

  Vrijwilligers Praktijkdag 14 oktober 2023

  De Vrijwilligers Praktijkdag voor Jeneverbesbrigades is dit jaar in Rolde. We zijn te gast bij de brigade ’t Ruige Veld. De ontvangst is bij het Huis van de Drentse Aa aan de Asserstraat 63 in Rolde.»»»»
 • In memoriam, Jan van Ginkel

  In memoriam, Jan van Ginkel

  Op 16 mei 2023 is Jan van Ginkel overleden. Hij stond aan de wieg van de oprichting van het Jeneverbesgilde in 2003 en is lange tijd de inspirator geweest voor het ‘Gilde’. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor het... Lees meer»»»»
 • Excursie naar Ravels uitgesteld

  Excursie naar Ravels uitgesteld

  Op de Informatieavond voor Jeneverbesbrigades in Westerbork van 13 maart jongstleden, hebben we aangekondigd dat het Jeneverbesgilde op 6 mei een excursie naar Ravels in België zou organiseren voor de leden van de Jeneverbesbrigades. Het bestuur wil zich toch wat... Lees meer»»»»
 • Verslag informatieavond 13 maart 2023

  Verslag informatieavond 13 maart 2023

  Op 13 maart 2023 vond de informatieavond voor jeneverbesbrigades plaats bij Meursinge in Westerbork. De opkomst was goed en het programma interessant. Na het welkom door voorzitter Jan Mager waren er lezingen van Herman Schaap over ’t Ruigeveld en van... Lees meer»»»»
 • 13 maart Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  13 maart Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  De datum van de informatieavond voor de Jeneverbesbrigades  staat al geruime tijd in de agenda: maandagavond 13 maart 2023. Het programma en de locatie zijn nu ook vastgelegd. Opgeven voor deze avond is verplicht en kan tot uiterlijk vrijdag 10... Lees meer»»»»
 • Pim Timmer treedt toe tot bestuur Jeneverbesgilde

  Pim Timmer treedt toe tot bestuur Jeneverbesgilde

  Pim Timmer is toegetreden tot het bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe. Na zijn eerste bestuursvergadering op 25 januari jongstleden heeft hij besloten zich in te willen zetten voor het gilde en de jeneverbesbrigades.»»»»
 • Nieuwe secretaris voor Jeneverbesgilde

  Nieuwe secretaris voor Jeneverbesgilde

  Sinds 11 januari heeft het Jeneverbesgilde Drenthe een nieuwe secretaris, Joop Hellinga. Joop is beheerder Rayon Midden bij Het Drents Landschap en in die functie in die regio heeft hij dus te maken met veel terreinen met jeneverbessen. Het beheer... Lees meer»»»»
 • RTV Drenthe bezoekt jeneverbesbrigade Holthe

  RTV Drenthe bezoekt jeneverbesbrigade Holthe

  Op 2 december zijn er stekjes van de jeneverbes uitgeplant op natuurterrein het Scharreveld. RTV Drenthe maakte er een reportage over.»»»»
 • Bestuur Jeneverbesgilde neemt jeneverbesstekjes mee voor werkgroep Siepelveen

  Bestuur Jeneverbesgilde neemt jeneverbesstekjes mee voor werkgroep Siepelveen

  In het kader van hun werkbezoeken aan de verschillende jeneverbesbrigades bezocht een delegatie van het Jeneverbesgilde Drenthe de werkgroep Siepelveen. Zij kwamen niet met lege handen, maar namen jeneverbesstekjes mee. Deze stekjes zijn door de leden van de werkgroep direct... Lees meer»»»»
 • Gezellige een leerzame Vrijwilligersdag bij Landgoed Meistershof

  Gezellige een leerzame Vrijwilligersdag bij Landgoed Meistershof

  De jaarlijkse Vrijwilligers Praktijkdag van het Jeneverbesgilde Drenthe op zaterdag 8 oktober op het landgoed Meistershof was een groot succes. Op deze zonnige zaterdag werden vertegenwoordigers van 7 jeneverbesbrigades hartelijk ontvangen door Wim Klaassen, eigenaar van landgoed Meistershof. Bij een... Lees meer»»»»