Het laatste nieuws

 • Informatieavond 11 maart 2024

  Informatieavond 11 maart 2024

  Met een zware hamerslag met een van Jeneverbeshout gemaakte hamer heet voorzitter Jan Mager de aanwezigen welkom. De opkomst viel helaas wat tegen; van de 15 brigades waren er 7 vertegenwoordigd. Inclusief bestuur waren er 18 personen aanwezig.»»»»
 • Programma Informatieavond 2024

  Programma Informatieavond 2024

  De jaarlijkse informatieavond voor de Jeneverbesbrigades is, zoals ieder jaar, de tweede maandag van maart. Dit jaar valt die avond op 11 maart. Het bestuur van het Jeneverbesgilde heeft een interessant programma samengesteld. Opgeven voor deze avond is verplicht en... Lees meer»»»»
 • 11 maart 2024 Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  11 maart 2024 Informatieavond voor Jeneverbesbrigades

  Op 11 maart 2024 organiseert het Jeneverbesgilde de jaarlijkse informatieavond. Deze informatieavond voor jeneverbesbrigades wordt georganiseerd bij Meursinge in Westerbork. Het bestuur is bezig met de invulling van de agenda. Zodra het programma bekend is, wordt het gepubliceerd op de... Lees meer»»»»
 • Succesvolle verjonging van jeneverbes in het Springendal

  Succesvolle verjonging van jeneverbes in het Springendal

  Al decennialang blijkt de bijzondere jeneverbes zich niet of nauwelijks te verjongen in Nederland. Maar nadat Staatsbosbeheer in de buurt van bestaande jeneverbesstruiken in het Springendal in het oosten van  Twente stukken bodem heeft geplagd, zijn daar meer dan honderd... Lees meer»»»»
 • Geslaagde praktijkdag op ’t Ruige Veld

  Geslaagde praktijkdag op ’t Ruige Veld

  De vrijwilligers praktijkdag van het Jeneverbesgilde op 14 oktober was deze keer op ’t Ruige Veld bij Rolde. In totaal waren er 6 brigades vertegenwoordigd. We werden om 9 uur ontvangen met koffie en cake door Herman Schaap in Bistro... Lees meer»»»»
 • Afscheid Hetty Regeer

  Afscheid Hetty Regeer

  Op woensdag 11 oktober 2023 heeft het bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe afscheid genomen van Hetty Regeer. Hetty trad in 2018 toe tot het bestuur, en heeft met verve invulling gegeven aan de functie van secretaris. Naast notuleren deed Hetty... Lees meer»»»»
 • Jeneverbesstekken Damberen slaan aan

  Jeneverbesstekken Damberen slaan aan

  Vorig jaar plantte Jeneverbesbrigade Holte stekjes van de jeneverbes op het door hun onderhouden terrein, Damberen. Met de goede zorgen van de Jeneverbesbrigade hebben 11 van de 12 stekken het gehaald. Deze staan er nu mooi bij.»»»»
 • Vrijwilligers Praktijkdag 14 oktober 2023

  Vrijwilligers Praktijkdag 14 oktober 2023

  De Vrijwilligers Praktijkdag voor Jeneverbesbrigades is dit jaar in Rolde. We zijn te gast bij de brigade ’t Ruige Veld. De ontvangst is bij het Huis van de Drentse Aa aan de Asserstraat 63 in Rolde.»»»»
 • In memoriam, Jan van Ginkel

  In memoriam, Jan van Ginkel

  Op 16 mei 2023 is Jan van Ginkel overleden. Hij stond aan de wieg van de oprichting van het Jeneverbesgilde in 2003 en is lange tijd de inspirator geweest voor het ‘Gilde’. Vele jaren heeft hij zich ingezet voor het... Lees meer»»»»
 • Excursie naar Ravels uitgesteld

  Excursie naar Ravels uitgesteld

  Op de Informatieavond voor Jeneverbesbrigades in Westerbork van 13 maart jongstleden, hebben we aangekondigd dat het Jeneverbesgilde op 6 mei een excursie naar Ravels in België zou organiseren voor de leden van de Jeneverbesbrigades. Het bestuur wil zich toch wat... Lees meer»»»»