Het laatste nieuws

 • Combinatie Vrijwilligersdag 2022 met Informatiebijeenkomst

  Combinatie Vrijwilligersdag 2022 met Informatiebijeenkomst

  De Vrijwilligersdag 2022 is dit jaar op 8 oktober bij Jeneverbesbrigade Holthe. Het bestuur van het Jeneverbesgilde heeft besloten deze dag te combineren met een deel van het programma van de afgelaste Informatiebijeenkomst van 14 maart. Ook een excursie door... Lees meer»»»»
 • Ommetje Kraloo

  Ommetje Kraloo

  Op vrijdag 8 april 2022 besteedde de Hoogeveensche Courant aandacht aan het boekje ‘Ommetje Kraloo’, een wandeling van 7 kilometer in de omgeving van het buurtschap Kraloo.»»»»
 • Gespreid bed voor de jeneverbes op het Schipborgerzand

  Gespreid bed voor de jeneverbes op het Schipborgerzand

  Jeneverbesbrigade Schipborgerzand is donderdag 17 maart actief bezig geweest om optimale groeiomstandigheden te creëren voor de jeneverbes. Een deel van het terrein rondom de jeneverbes is afgeplagd.»»»»
 • Informatieavond 14 maart 2022 afgelast

  Informatieavond 14 maart 2022 afgelast

  Helaas moeten we de Informatieavond voor de jeneverbesbrigades van komende maandag 14 maart afgelasten. Twee van de sprekers zijn positief getest op corona. Ook de spreker die we bereid hadden gevonden een presentatie over te nemen na het eerste bericht... Lees meer»»»»
 • Programma Informatieavond 2022

  Programma Informatieavond 2022

  Het programma voor de informatieavond voor de jeneverbesbrigades is rond. Opgeven voor deze avond is verplicht en kan tot donderdag 10 maart.»»»»
 • Informatieavond voor jeneverbesbrigades 14 maart 2022

  Informatieavond voor jeneverbesbrigades 14 maart 2022

  De jaarlijkse informatieavond voor de jeneverbesbrigades is dit jaar op maandagavond 14 maart. Als de coronamaatregelen het toelaten en er voldoende belangstelling is, gaat dit jaar de avond door. Vorig jaar hebben we helaas een jaar moeten overslaan vanwege alle... Lees meer»»»»
 • Jeneverbesgilde zoekt nieuwe bestuursleden

  Jeneverbesgilde zoekt nieuwe bestuursleden

  Het Jeneverbesgilde Drenthe is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Albert Kerssies en Hetty Regeer zijn aftredend en beiden niet herkiesbaar. Zoals op de site te lezen is, zet het bestuur zich vooral in voor voorlichting, educatie en het ondersteunen van... Lees meer»»»»
 • Beschrijving uit 1790 over vermeerdering jeneverbes

  Beschrijving uit 1790 over vermeerdering jeneverbes

  Bart van Lienden, vrijwilliger van het Mantingerveld, vond in Dendrologia, een boek uit 1790 van J.H. Knoop, een beschrijving van de GENEVER-BOOM, ofwel de jeneverbes.»»»»
 • Geslaagde bijeenkomst Jeneverbesbrigades in Westerbork

  Geslaagde bijeenkomst Jeneverbesbrigades in Westerbork

  Zaterdag 9 oktober 2021 kwamen de jeneverbesbrigades uit Drenthe bijeen voor de jaarlijkse bijeenkomst. Doel van de bijeenkomst is vooral de uitwisseling van ervaringen en bespreken en bediscussiëren van praktijkvoorbeelden. De Jeneverbesbrigade Börk was deze keer gastheer op het terrein... Lees meer»»»»
 • Interessante veldbijeenkomst Mantingerzand

  Interessante veldbijeenkomst Mantingerzand

  Onderzoekers Chris Smit en Rik Veldhuizen van de RUG gaven 6 oktober voor ruim 20 geïnteresseerden een toelichting op het onderzoek naar verjonging van jeneverbes en de invloed van stikstof daarop.»»»»