Het laatste nieuws

 • Informatieavond 8 maart gaat niet door

  Informatieavond 8 maart gaat niet door

  De informatieavond die gepland stond voor 8 maart, gaat niet door. Het Bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe heeft die beslissing genomen tijdens de bestuursvergadering van 16 februari. Er is nog geen zicht op het versoepelen van de maatregelen die de... Lees meer»»»»
 • Jeneverbes krijgt meer mogelijkheden op de Pieterberg

  Jeneverbes krijgt meer mogelijkheden op de Pieterberg

  Landschapsbeheer Drenthe heeft een kleinschalig plagproject op de Pieterberg bij Westerbork uitgevoerd. Dode en vergraste stukken heiden werden verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe, jonge heide en jeneverbessen. Door het plaggen van kleine stukken heide ontstaat meer diversiteit in... Lees meer»»»»
 • Voorzitter Jan Mager op RTV Drenthe

  Voorzitter Jan Mager op RTV Drenthe

  Op RTV Drenthe is ruim aandacht besteed aan het succesvolle werk van de Jeneverbesbrigades in Drenthe. Jan Mager, voorzitter van het Jeneverbesgilde Drenthe kwam aan het woord op zowel Radio Drenthe als op TV Drenthe. In het ochtendprogramma van 29... Lees meer»»»»
 • Zwaar werk, mooi resultaat op de Pieterberg

  Zwaar werk, mooi resultaat op de Pieterberg

  Plaatselijk heeft de humuslaag zich opgehoopt en zou het verwijderen daarvan (plaggen) noodzakelijk zijn. Er zijn echter ook archeologische (karren)sporen aanwezig en het bodemarchief mag niet aangetast worden. Daarom hebben we, om de successie wat terug te dringen en een... Lees meer»»»»
 • Bestuurslid Pieter Zwijnenburg overleden

  Bestuurslid Pieter Zwijnenburg overleden

  Op 19 november is ons bestuurslid Pieter Zwijnenburg na een kort ziekbed overleden. Pieter was een boomkweker in hart en nieren en een enthousiast bestuurslid met heel veel kennis over de jeneverbes, waar wij als bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe... Lees meer»»»»
 • Informatiebijeenkomst 9 maart 2020

  Informatiebijeenkomst 9 maart 2020

  Het bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe had op 9 maart een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de leden van de jeneverbesbrigades. Het werd een interessante avond bij Meursinge in Westerbork. Klik hier voor het programma van de avond. Direct daarna werden maatregelen van... Lees meer»»»»
 • Overeenkomst met Landschapsbeheer Drenthe verlengd.

  Overeenkomst met Landschapsbeheer Drenthe verlengd.

  Als Gilde hebben we al jarenlang goede ervaringen met de samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Zij begeleiden de individuele brigades en regelen voor ons de financiële afhandelingen. Voor gereedschap kunnen we altijd bij hen terecht.  Tevens wisselen we kennis en kunde... Lees meer»»»»
 • Verslag van vrijwilligersdag Gilde

  Verslag van vrijwilligersdag Gilde

  Op 7 september hebben we de jaarlijkse uitwisselingsdag voor de brigades gehouden op het terrein van mw. Moret in Kraloo. De Jeneverbesbrigade Kraloo is hier werkzaam aan weerskanten van het “Commissaris Cramerpad”. Dit fietspad is in 2017 verkozen tot het... Lees meer»»»»
 • Mysterieuze Jeneverbes Zeegse in de race boom van het jaar

  Mysterieuze Jeneverbes Zeegse in de race boom van het jaar

  Aan de rand van de Zeegser duinen staat een enorme jeneverbes met grillige bruine stammen, zo dik als bovenbenen. Een dik dek van twijgen vol groene jenevernaalden. Het verhaal gaat dat Waggel Jan, een zwerver uit de 19e eeuw die... Lees meer»»»»
 • Jeneverbesgilde Drenthe legt accent op de Brigades

  Jeneverbesgilde Drenthe legt accent op de Brigades

  Afgelopen maandagavond 11 maart 2019 heeft het bestuur van het Jeneverbesgilde het werk overgedragen aan het nieuwe bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe. Tijdens een geanimeerde avond met veel belangstellenden vanuit de Drentse jeneverbesbrigades, werd er terug gekeken op 14 jaar... Lees meer»»»»