Voorzitter Jan Mager op RTV Drenthe

geplaatst in: Jeneverbes | 0

Op RTV Drenthe is ruim aandacht besteed aan het succesvolle werk van de Jeneverbesbrigades in Drenthe. Jan Mager, voorzitter van het Jeneverbesgilde Drenthe kwam aan het woord op zowel Radio Drenthe als op TV Drenthe. In het ochtendprogramma van 29 oktober 2020 werd Jan Mager, tevens lid van jeneverbesbrigade Kraloo, in het werkterrein van deze brigade geïnterviewd door Robbert Oosting. Dit werd live uitgezonden in de Dag van Drenthe met Anouk. Om dit interview te beluisteren, klik hier.

Ter plekke bedacht Oosting dat het leuk was ook het weerbericht vanaf Kraloo uit te zenden. Na de radioreportage zijn opnames gemaakt door Ronald Oostingh voor TV Drenthe. Dit werd uitgezonden op 31 oktober 2020. Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Deze uitzending werd landelijk opgepikt. De NOS besteedde er aandacht aan. Het werd zelfs op Teletekst geplaatst. Klik hier voor informatie op NOS.nl.

Als gevolg van al deze positieve aandacht is het Jeneverbesgilde onlangs voor advies benaderd door een beginnende brigade uit Twente, door een natuurwerkgroep van de Utrechtse Heuvelrug en door vrijwilligers van een natuurpark uit Brabant.