Veldbijeenkomst verjonging jeneverbes

geplaatst in: Jeneverbes | 0

Het Jeneverbesgilde ontving een uitnodiging van de Rijksuniversiteit Groningen voor een veldbijeenkomst op woensdag 6 oktober op het Mantingerzand. Deze veldbijeenkomst is de afsluiting van het onderzoeksproject naar herstel van jeneverbespopulaties. Ook de leden van de jeneverbesbrigades zijn welkom.

Doel van het onderzoek was om te begrijpen welke factoren de kwaliteit en vitaliteit van de jeneverbes beïnvloeden om vervolgens te bepalen met welke beheermaatregelen die vitaliteit in Drenthe kan worden verbeterd. Het project moest leiden tot praktische informatie voor beheerders, zodat zij kunnen bepalen welke maatregel onder welke omstandigheden het meest geschikt is. Tijdens het veldbezoek willen de onderzoekers graag hun bevindingen delen en de discussie voeren over de verschillende mogelijke beheermaatregelen.
Geïnteresseerden kunnen een digitale kopie van de Nederlandstalige eindrapportage krijgen.

De bijeenkomst vindt plaats op

Woensdagmiddag 6 oktober van 15:00-17:00 uur
Locatie: Mantingerzand,
schuin tegenover de Voscheheugte (helaas gesloten deze middag). Klik hier voor de exacte locatie.

De onderzoekers willen graag weten op hoeveel personen zij kunnen rekenen. Daarom vragen zij u u aan te melden. Dit kan bij
Rik Veldhuis e.r.veldhuis@rug.nl  of
Chris Smit c.smit@rug.nl

Detail proefveld in 2021
Jonge plant met draaibaar korfje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het onderzoek is gefinancierd door de Provincie Drenthe, Agentschap Natuur en Bos Vlaanderen, en het Prins Bernhard Cultuurfonds (2017-2021).