Jeneverbesstekken Damberen slaan aan

geplaatst in: Jeneverbes | 0
De stekken zijn goed aangeslagen

Vorig jaar plantte Jeneverbesbrigade Holte stekjes van de jeneverbes op het door hun onderhouden terrein, Damberen. Met de goede zorgen van de Jeneverbesbrigade hebben 11 van de 12 stekken het gehaald. Deze staan er nu mooi bij.

De stekken zijn met gaas beschermd tegen vraat

Vorig jaar schonk de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een groot aantal stekken van de jeneverbes aan het Jeneverbesgilde Drenthe. De stekken waren overgebleven na afronding van het onderzoek van de RUG naar vermeerdering van de jeneverbes. Op diverse plaatsen in Drenthe zijn deze stekken uitgeplant. Een van de plekken was Damberen dat onderhouden wordt door Jeneverbesbrigade Holte. RTV Drenthe maakte er destijds opnamen van.

De stekken staan er mooi bij

De leden van de brigade hebben de stekken afgelopen jaar goed verzorgd. Om de plantjes te beschermen tegen vraat, is er gaas omheen gezet en de afgelopen zomer zijn ze driemaal vrijgesteld van gras en bramen. Omdat uit onderzoek is gebleken dat kalk de groei bevordert, zijn ze bovendien bekalkt. Al deze goede zorgen hebben succes gehad: 11 van de 12 stekken zijn aangeslagen en staan er nu goed bij.