Bestuurslid Pieter Zwijnenburg overleden

geplaatst in: Jeneverbes | 0

Op 19 november is ons bestuurslid Pieter Zwijnenburg na een kort ziekbed overleden. Pieter was een boomkweker in hart en nieren en een enthousiast bestuurslid met heel veel kennis over de jeneverbes, waar wij als bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe dankbaar van konden profiteren. Wij gaan hem heel erg missen.

Pieter Zwijnenburg

In februari 2019 trad Pieter toe tot het bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe. Hij had zijn boomkwekerij in Boskoop verkocht en woonde sinds 2018 in Weerdinge in Drenthe. Daar had hij zich aangesloten bij de werkgroep Weerdinge die actief is in Meerbos. Het bloed kroop waar het niet gaan kan, dus ook in Weerdinge startte hij weer een boomkwekerij waar hij onder andere jeneverbessen kweekte. De sprekers op de informatieavond op 9 maart 2020 gingen allemaal naar huis met een door Pieter gekweekt jeneverbesstruikje.

Op 10 september was hij nog aanwezig bij het bessen plukken voor Hooghoudt en op 15 september bij de Skype-vergadering van het bestuur. Op 25 oktober antwoordde zijn dochter op een e-mail dat Pieter tot nader bericht niet aanwezig kon zijn bij vergaderingen vanwege gezondheidsproblemen. Het nader bericht was het buitengewoon droevige bericht van zijn overlijden op 19 november. Pieter is maar 63 jaar geworden.

Klik hier voor de rouwkaart.