Nieuwsbrief februari 2021

Logogilde-Drenthe-rond

Informatieavond 8 maart afgelast

Informatieavond 8 maart gaat niet door
De informatieavond die gepland stond voor 8 maart, gaat niet door. Het Bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe heeft die beslissing genomen tijdens de bestuursvergadering van 16 februari. Er is nog geen zicht op het versoepelen van de maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Het bestuur bekijkt of er op termijn een alternatief te organiseren is. Dit zal afhankelijk zijn van de coronamaatregelen en de voortgang van de vaccinaties.
Kraloo _klein JM_2

Informatie over brigades op Jeneverbesgilde.nl

Als Jeneverbesgilde Drenthe willen wij graag de verschillende vrijwilligersgroepen die onderhoud plegen aan jeneverbesstruwelen, in beeld brengen. Voor al deze groepen komt er een pagina op jeneverbesgilde.nl. Alle contactpersonen van jeneverbesbrigades hebben daarom het verzoek ontvangen informatie over hun vrijwilligersgroep aan te leveren. Er zijn nu pagina's voor Junior Rangers Dwingelderveld, brigade Kraloo, brigade Nuilerveld, brigade Schipborgerzand en werkgroep Siepelveen. Neem eens een kijkje op deze pagina's en lever informatie aan voor de eigen brigade.
jeneverbes Pieterberg 2

Jeneverbes in de pers

Er zijn de laatste tijd een aantal artikelen verschenen over jeneverbessen en over het werk van de jeneverbesbrigades. Ze zijn terug te vinden op de website van het gilde op de nieuwe pagina Jeneverbes in de pers. Ziet u zelf een interessant artikel over jeneverbessen, stuur het dan op als pdf naar info@jeneverbesgilde.nl. Dan zorgen wij dat het op de site komt.
IMG_0623a

Materiaal te leen

Het Jeneverbesgilde Drenthe en ook Landschapsbeheer Drenthe heeft materiaal beschikbaar dat kan worden geleend voor werk in het veld. Zo heeft het gilde prunustrekkers aangeschaft die ontworpen en gemaakt zijn door Jos Steenmeijer van werkgroep Siepelveen. Ze kunnen worden geleend via Landschapsbeheer Drenthe.
Alle uit te lenen materialen staan op de pagina Materiaal en instructies. Aan deze pagina wordt nog gewerkt. Er komen ook werkinstructies op te staan. Een instructiefilmpje voor het gebruik van de prunustrekker staat er al op.

Nieuwsbrief

Dit is de tweede nieuwsbrief van het Jeneverbesgilde Drenthe. De nieuwsbrief verschijnt onregelmatig, namelijk alleen als we vinden dat we iets te melden te hebben.
U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u uw e-mailadres hebt doorgegeven aan het Jeneverbesgilde Drenthe, of omdat u zich hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief.
Kent u mensen waarvan u denkt dat ze ook geïnteresseerd zijn, stuur deze nieuwsbrief dan door. Via onderstaande knop kunnen ze zich aanmelden voor de nieuwsbrief.
Jeneverbes gilde Drenthe
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Jeneverbesgilde Drenthe