Nieuwsbrief januari 2021

Logogilde-Drenthe-rond

De eerste nieuwsbrief

Als bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe willen we graag actiever communiceren met iedereen die betrokken is bij het beheer van jeneverbesstruwelen en met iedereen die geïnteresseerd is in de jeneverbes. U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u uw e-mailadres hebt doorgegeven aan het Jeneverbesgilde Drenthe. Kent u mensen waarvan u denkt dat ze ook geïnteresseerd zijn, stuur deze nieuwsbrief dan door. Via onderstaande knop kunnen ze zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Werk aan de website

De website-ontwikkelaar die eerder zorgde voor het ontwerp en het beheer van onze website, is daarmee gestopt. Dat betekende dat het bestuur op zoek moest naar een nieuwe ontwikkelaar. In december van het afgelopen jaar hebben we een overeenkomst gesloten met Virunga in Assen, een bedrijf gespecialiseerd in online communicatie en website-ontwikkeling.
Het beheer van de website heeft het bestuur zelf opgepakt. Er verschijnen nu weer nieuwe berichten op de site. Het eerst geplaatste nieuwe bericht was helaas het trieste bericht hieronder.

Bestuurslid Pieter Zwijnenburg overleden

Bestuurslid Pieter Zwijnenburg overleden
Op 19 november is ons bestuurslid Pieter Zwijnenburg na een kort ziekbed overleden. Pieter was een boomkweker in hart en nieren en een enthousiast bestuurslid met heel veel kennis over de jeneverbes, waar wij als bestuur van het Jeneverbesgilde Drenthe dankbaar van konden profiteren. Wij gaan hem heel erg missen.

Voorzitter Jan Mager op RTV Drenthe

Op RTV Drenthe is ruim aandacht besteed aan het succesvolle werk van de Jeneverbesbrigades in Drenthe. Jan Mager, voorzitter van het Jeneverbesgilde Drenthe kwam aan het woord op zowel Radio Drenthe als op TV Drenthe.

Jeneverbes krijgt meer mogelijkheden op de Pieterberg

Jeneverbes krijgt meer mogelijkheden op de Pieterberg
Landschapsbeheer Drenthe heeft een kleinschalig plagproject op de Pieterberg bij Westerbork uitgevoerd. Dode en vergraste stukken heiden werden verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe, jonge heide en jeneverbessen. Door het plaggen van kleine stukken heide ontstaat meer diversiteit in het gebied. Hier profiteren insecten en andere dieren van.

Verslag informatieavond maart 2020 nu online

Omdat de vorige beheerder is gestopt met het beheer van de website, heeft het lang geduurd voor het verslag van de informatieavond op 9 maart 2020 terug was te vinden op de website. Maar nu staat het dan toch online. Er is een wat oudere publicatiedatum meegegeven, om het verslag op de goede plaats in het archief te krijgen.
Jeneverbes gilde Drenthe
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Jeneverbesgilde Drenthe